A mártások meglehetősen sokféleképpen ízesíthetők, mind hideg, mind meleg alkalmazásban jelentősen növelik az ételek tápanyag -és ízértékét.
A konyhában rengeteg mártást megkülönböztetünk, de a négy alapmártás kategóriáját mindenki ismeri, függetlenül attól, hogy egy tejmártásról, bársonyos mártásról, hollandi mártásról vagy barna mártásról van szó.
Az utóbbi kettő a hollandi -és a barnamártás a legnépszerűbbek hazánkban, így szeretnénk szemléltetni, hogy az imént kiemelt két 'anyamártásból' milyen variációk készíthetők el. Professzionális hozzávalóink alapot adnak mindezek egyszerű, könnyen porciózható és hatékony megvalósítására.

Barna mártás és a belőle készíthető mártások

Kiemelt recept
Az őszi vadételek egyik remek alapanyaga a szarvas, kiválóan kiegészíthető egy házias burgonyafánkkal és az ősz egyik kedvenc alapanyagával a gesztenyével.
Hollandi mártás és a belőle készíthető mártások

Kiemelt recept
Hideg hollandi mártással készítettem el egy könnyű tavaszi ételt. Várszegi Zsolt.
KNORR Garde d'Or folyékony hollandi mártás 1L
Tojás hozzáadása nélkül, teljesen kész folyékony állagú mártás. Újramelegíthető, akár mikrohullámú sütőben is.
BővebbenMiért érdemes regisztrálni?
- Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
- Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
- A legújabb gasztronómiai trendek