Néhány Szó a fejes káposztáról:
A fejes káposzta a klasszikus zöldség a káposzta fajták között. A kénes illóolaj tápanyaga kiadós és tipikus káposztaaromát kölcsönöz neki, amelyet kiegészít egy nagyon könnyű, édes íz. Ezenkívül a fejes káposzta az egészség igazi csodafegyvere: mindössze 200 g fejés káposzta fedezi szinte a teljes napi C-vitamin szükségletünket.
Mivel kombináljuk?
Főtt vagy sült - a fejes káposzta sokféleképpen elkészíthető és felhasználható: klasszikus káposzta tekercsben, kiadós pörköltekben vagy kiadós káposzta salátákban. De a fejes káposzta nagyon népszerű a nemzetközi konyhákban is. Például, ír pörkölt bárányhússal, fűszeres fejes káposztás curry-ben mogyoróval vagy a finom orosz céklalevesben. A nyers ételek kedvelői salátaként, petrezselyem, tejszín és joghurt öntettel kombinálva fedezik fel különleges aromáját.
Ami megmarad:
A fejes káposzta maradékaiból gyorsan és egyszerűen finom savanyú káposztát készíthetünk só, cukor és ecet hozzáadásával.