Érdekességek az almáról

Az alma talán a legismertebb gyümölcsfajta világszerte, de mindenképp az egyik leggyakrabban fogyasztott és alapanyagként felhasznált gyümölcs. Ez egyrészt ízletességének, másrészt óriási vitamintartalmának köszönhető. Nem hiába mondják: "Minden nap egy alma az orvost távol tartja". A konyhában számtalan felhasználási lehetőséget kínál.

Mivel kombináljuk:

Nemcsak az almafajták változatosak, hanem a felhasználási módjuk is a konyhában. Könnyedén alkothatunk akár egy három fogásos menüt is almával.
Előételként, az alma például salátákkal kombinálva nagyon szépen kibontakozik.
Sárgarépával vagy baromfival magas kontrasztú az ízélménye. Sokfélesége miatt az alma remekül illik édes ételekhez - például palacsintához - de ugyanígy sós ételekhez is, például sült sertéshúshoz, ahol kesernyés és savanyú oldalát mutatja. Édes befejezésként az alma klasszikus módon felhasználható gyümölcssalátába, de akár kísérletezésre is, például almás pizzaként alacsony zsírtartalmú túróval és birsalma zselével kombinálva.

Ami megmarad:

A megmaradt almából finom almalé készíthető.

Receptek:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü