A paradicsomról
A paradicsom ma a világ talán legnépszerűbb "zöldsége", annak ellenére, hogy Olaszországon kívüli hódítóútját Európában csak az 1900-as évek végén kezdte meg.
Mivel kombináljuk?
Komplex aromája szinte végtelen kombinációkat tesz lehetővé. Jellegzetes, már-már gyümölcsös íze zöld, földes, édes és savanyú aromákból adódik össze. Ez utóbbi hangsúlyozható például spárga, káposzta vagy torma segítségével, míg a méz hozzájárul, hogy az édes ízek teljesedjenek ki. A paradicsom lekvárként vagy édes chutney-ként is tökéletes, például grill ételekkel kombinálva. A paradicsom érdekes nyári zamatot kap egy kis grapefruittal bolondítva, például egy frissítő ceviche-ben.
Ami megmarad:
A friss paradicsom szára önmagában is lenyűgöző illatokat áraszt. Ezzel az aromával az olivaolajnak üde aromát adhatunk, ha a szárat eltesszük az olajban.