Miben rejlik a különlegessége?
A legtöbb káposztafélével ellentétben a karfiolnak nem a levele, hanem ízletes virága az, amit fogyasztunk és ami az üde nyári menük kihagyhatatlan étele.
Mivel kombináljuk?
A karfiol könnyen emészthető és üde, gyengéd íze miatt könnyen párosítható más ételekkel. Ha jobban megvizsgáljuk az ízét, kissé olajos, kicsit keserű, csonthéjas magvas ízjegyeket mutat. Megfőzve ez a lágy káposztaféle enyhén vajas ízt ad, ami miatt tejszínnel, sajtokkal is kitűnően kombinálható. Pürésítve a karfiol a burgonyapüré kiváló alternatívája lehet. Ha piríjuk, a diós -magvas aromák kerülnek előtérbe, melyet hozzáadott magvakkal, például fenyőmaggal, dióval még jobban felerősíthetünk - például egy ízletes, meleg salátában. A keserű jegyek pedig például spárgával párosítva használhatók ki a legjobban. Az indiai konyhában a karfiolt gyakran burgonyával, kurkumával és köménnyel kombinálják.
Ami megmarad:
A karfiol könnyen és jól savanyítható,így savanyúságként is bármikor felhasználható