Néhány szó e gyümölcsökről:

Nagyon sokunk kedvencei ezek a mosolygósan lédús gyümölcsök, amelyek júniustól egészen szeptemberg szezonban vannak. A C-vitaminon kívül rengeteg ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaznak, nem véletlenül az egyik legnagyobb szezonális sztárok a térségünk kulináriájában.
A meggy édesen savanyú íze nem csak édes receptekhez illik, bár kétségtelenül desszertekben való felhasználása a legnépszerűbb. Húsételekben a savassága üdeséget kölcsönöz, míg a nyári frissítő italokban egy kis mentával, áfonyával, narancshéjjal párosítva ellenálhatatlan ízhatást eredményez.   

Ami megmarad:

A már éppen nem roppanós cseresznyéből vagy meggyből tökéletes mártás készíthető sertés- vagy kacsahús mellé. 

További hónapok szezonális ételei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü