Grillezés és BBQ
Nem csak a nyári szezonban, de ekkor igazán népszerűek a grillételek. A grillezés és a BBQ elnevezések mögött valójában három technológia bújik meg:
- a grillezés, melyet magas hőmérsékleten, direkt hőnek és füstnek kitéve teszünk
- a BBQ, amelyet alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig, lassan művelünk.
- a közvetett grillezés, mely átmenet az előző kettő között, további részleteket itt olvashat.
A pácolás célja, hogy a magas hőmérsékleten hőkezelt húsokat ízesítsük, előkezeljük, és vegyi úton, a pácban porhanyósabbá tegyük. Ezek lehetnek száraz és nedves pácok, akár marinádok, amennyiben jóval sütés előtt érleljük ebben a húsokat, és hívhatjuk szószoknak is őket, ha közvetlenül a sütés előtt alkalmazzuk.
Ebben a videóban egy Barbecue Oldalas receptet mutatunk be a Hellmann's Barbecue szósszal:
Ismerje meg a Hellmann's Barbecue szószt!
Sokoldalú felhasználása és praktikus kiszerelése teszi különlegessé
- Gazdaságos nagy kiszerelés
- Kellemes füstös íz és állag
- Fenntartható mezőgazdaságból származó paradicsomból
- Meleg- és hidegkonyhai felhasználásra
Szemezzen Barbecue recept kínálatunkból is:
Kapcsolódó receptek (4)
Miért érdemes regisztrálni?
- Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
- Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
- A legújabb gasztronómiai trendek
Van már fiokód?
Jelentkezz be itt