Hozzávalók

+

Kacsa elő és elkészítése.

Pitába töltés


Ahogy nagymamám készítette a kacsacombot leírhatatlan. Szeretnék megmutatni egy modern tálalási változatot, de az alap elkészítés követi a klasszikus eljárást.

...

Elkészítés

  1. Kacsa elő és elkészítése.

    A kakukkfűleveleket rányomkodjuk a kacsacombokra, megszórjuk KNORR Prémium Szárnyasok pác és fűszerkeverékkel. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni 1 órát. Közben előmelegítjük a sütőt 100°C fokra.A combokat és a kacsazsírt olyan méretű edénybe tesszük, amiben a zsír lehetőség szerint ellepi a húst. Lassan forrásig hevítjük. Beletesszük a fűszereket és betesszük lefedvea sütőbe kb. másfél órára. Ha a combcsont könnyen kiemelhető , a hús omlós, puha, akkor elkészült.
  2. Pitába töltés

    • A kész kacsacombokat leszűrjük, és a húsról lecsepegtetjük a zsírt és szálaira szedjük.
    • Pitába töltjök, retekkel csírákkal és érlelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
    • Külön HELLMANN's Ketchuppal és Barbecue szósszal kínáljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü