Az ízek harmóniája
A betekarítás legmegfelelőbb pillanatát nem csak az ízek és az illatok jelzik, hanem van, hogy a hangok is. A friss összetevők feldolgozása, ezáltal az ízek, zamatok megőrzése versenyfutássá válik az idővel.
Zöldbab - a roppanás teszt
Ha a bab roppanó hangot adva szétválik, akkor megérett.
Tök – a kopogtatás teszt
Ha a tök kopogtatás közben üregesen kong, akkor megérett.
Hagyma – lehulló héj teszt
Ha a hagyma héjai lehullanak a növényről, akkor megérett.
Paradicsom - a rázás teszt
Mikor egy paradicsom cserje rázása közben leesnek a paradicsomok a növényről, akkor elég érettek.
Tamarindusz – a pöckölés teszt
Ha a tamarindusz pöckölés hatására üregesnek hangzik, akkor megérett.
Tudta?
A friss fűszernövények betakarítása az esti órákban a legcélszerűbb a hűvös levegő miatt, így nem fonnyad el a termés.
Semmi sem válik feleslegessé
A betakarítás után a répák leveleit és a hagymák héját a földön hagyják, melyet újra megművelnek, ezáltal tápanyagban gazdag természetes komposzt keletkezik.
Miért érdemes regisztrálni?
- Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
- Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
- A legújabb gasztronómiai trendek