Kevesen tudják, hogy a kelbimbót a 19. században Belgiumban nemesítették vadkáposztából, ezért is találkozhatunk néha e kis, vitamingazdag zöldségnél a "Brussel sprouts", azaz a brüsszeli káposzta elnevezéssel is. Az íze az első téli fagyok után a legfinomabb, mert a hideg édesebbé és lágyabbá teszi az ízeit.

Mivel kombináljuk?

Párolva, főzve és sütve is kiváló, de csak melegen ajánljuk fogyasztásra. Így is tökéletesen megőrzi jellegzetesen finom, könnyen kombinálható ízét.
Egy kevés bacon és vaj felhasználásával a vasárnapi ebéd kiadós köretévé varázsolható. A franciás hangzású casserole [kaszrol] ételek egyik legfőbb összetevője, mivel tökéletesen harmonizál a burgonya és a sajt kombinációival. Ha pedig könnyebben elkészíthető ételt keresünk, használjuk a kelbimbó leveleit blansírozva egy frissítő téli salátához! Gránátalmával, pörkölt dióval és hidegen sajtoltolívaolajjal kobinálva igazán különleges, mediterrán előételt alkothatunk belőle.

Ami megmarad:

A kelbimbó könnyen fagyasztható és így akár hetekig tárolható.

Receptek kelbimbóval:

További hónapok szezonális ételei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü