Hozzávalók

+

Főzelék elkészítése

  • burgonya** 2.2 kg
  • búzaliszt 0.12 kg
  • 7.0 g
  • babérlevél** 5.0 g
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.15 l

Húspogácsa elkészítése

  • sertéshús, darált** 0.5 kg
  • köles** 0.1 kg
  • víz 0.25 l
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.11 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l

Főzeléket gyakran illesztünk a heti menübe és a burgonyafőzelékkel nem is nagyon lehet hibázni. Egy kicsit változtatva az elkészítésen még különlegesebbé tehetjük az elkészített ételt. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős sefje.

...

Elkészítés

  1. Főzelék elkészítése

    • A megpucolt és megmosott burgonyát karikára vágjuk és sóval, babérlevéllel ízesített vízben feltesszük főni.
    • Felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel és és amikor majdnem megfőtt hozzáadjuk a kevés vízzel és RAMA cremefine profi főzőkrémmel elkevert lisztet.
    • A főzeléket besűrítjük az így kapotthabarással.
    • Legvégül hozzáadjuk a vágott zellert és készre forraljuk a főzeléket.
  2. Húspogácsa elkészítése

    • A daráltsertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, az előzőleg megfőzött kölessel, a vízzel és a sóval.
    • Pogácsákat vagy gombócokat vagy rudacskákat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A húsok tetejét is lefújjuk majd légkeveréses sütőben kb. 180°Cfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A főzeléket a megsült vagdalttal tálaljuk!
    • A feltétet megsüthetjük hagyományos módon is forró zsiradékban.
    • Köles helyett használhatunk más cereáliákat is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü