Hozzávalók

+

Gombakrém szószhoz

  • vaj* 100.0 g
  • vöröshagyma 55.6 g
  • gomba, csiperke** 400.0 g
  • tejszín 35% 0.3 l
  • KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 1.0 g

Gomba raguhoz

Petrezselyem olaj

  • napraforgóolaj** 0.2 l
  • sajt, Mozarella* 700.0 g
  • petrezselyemzöld 180.0 g

„ A mozzarella nagyon hasonlít a buggyantott tojásra és ugyan lehetett volna itt egy szép tojás is , de a meleg gombák, az aromatizált olaj és a friss tejszínes sajt íz szerintem nagyon jó triót alkot.
A meglepetés effekt pedig, amikor a sajtból zöld olaj szivárog ki az első vágásnál! Varju Vili

...

Elkészítés

  1. Gombakrém szószhoz

    A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát és rátesszük a szeletekre vágottcsiperke gombát.
    Sózzuk. Ha a leve nagy része elpárolgott, felöntjük a folyadékokkal és jól kiforraljuk, fűszerezzük.
    Thermomixben egyneműsítjük és tálalásig gyorsforralóban tartjuk.
  2. Gomba raguhoz

    A gombákat gondosan megtisztítjuk és az olajon hirtelen megfuttatjuk, a legvégén fűszerezzük.
    A tüzet elzárjuk alatta és hozzáadjuk a vaj kockákat, illetve a zöldfűszereket is.
    Kevés zsiradékon megsütjük a Vegán burger pogácsákat és a gomba raguval együtt melegen tartjuk.
  3. Petrezselyem olaj

    Thermomixben 50 Cᴼ-ig hőkezeljük, majd leszűrjük és hűtjük.
    Ha kihűlt a vizes résztől szeparáljuk. Ezt az olajat fecskendezzük a mozzarella közepébe.
  4. Tálalás.

    Szabi Pék rozskenyerét megpirítjuk, elrendezzük rajta a feltéteket és dekoráljuk dehidratált petrezselyem porral, vadon termő mezei hajtásokkal, mandolinozott nyers barna csiperke szeletekkel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü