Hozzávalók

+

Hús elkészítése

  • csirkecomb** 1.6 kg
  • sárgarépa 0.06 kg
  • petrezselyemgyökér 0.06 kg
  • zöldborsó** 0.06 kg
  • csemegekukorica, fagyasztott** 0.06 kg
  • vöröshagyma 0.05 kg
  • napraforgóolaj** 0.05 l
  • 6.0 g
  • petrezselyemzöld 2.0 g
  • KNORR Majoranna 105 g 1.0 g
  • szerecsendió* 1.0 g

Köret elkészítése

Mártás elkészítése


A töltött húsok elkészítése nem egyszerű feledat, de ha jó a végeredmény a siker nem marad el. Ezt a színes töltött csirkecombot a közétkeztetésnek készítette Gyuricza Ákos dietetikus.

...

Elkészítés

  1. Hús elkészítése

    • A csikecombokat kifilézzük, megtisztítjuk, a bőrét eltávolítjuk, gyengén besózzuk.
    • A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselyem gyökeret 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
    • A zöldségeket kevés folyadékban megfőzzük (a zöldborsót külön edényben készítjük).
    • A zöldborsót szitán átnyomkodva (kevés főzőlével) lepürésítjük és lazán összeverjük a többi megfőtt zöldséggel.
    • Afűszerekkel és a petrezselyem zölddel ízesítjük, majd a tölteléket a csirkecomb filébe töltjük, ha szükséges hústűvel összefogatjuk.
    • A töltött combokat olajjal megkenjük, lefedve sütőben pároljuk, majd készre sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a hústűt.
  2. Köret elkészítése

    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és levesszük a tűzről.
    • Hozzáadjuk a tejet, enyhén sózzuk, majd a hozzákeverjük a KNORR Burgonyapelyhet.
    • A burgonyapürét pár percig pihentetjük, majd alaposan átkreverjük.
    • Legvégül apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
  3. Mártás elkészítése

    • Az allergénmentes KNORR Barnamártás alapot a szükséges mennyíségű vízzel elkeverjük és felforraljuk.
  4. Tálalás és tipp

    • A húsokat átlósan megvágjuk és a snidlinges burgonyapürével tálaljuk.
    • A barnamártást utólsónak öntjük az ételre.
    • A húsokat betekerhetjük olajozott alufóliába is, és kisüthetjük sütőben is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü