Hozzávalók

+

Sütőtök krémleves szójás pirított magokkal

Tálalás és tipp


A beszerzési lehetőségek  javulásával már nem csak szezonális alapanyagként tekinthetünk  a sütőtökre. Krémlevesként elkészítve mindig tartalmas étel, különösen ha megbolondítjuk édes szójás pirított olajos magvakkal. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions  közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Sütőtök krémleves szójás pirított magokkal

    • A sütőtökről eltávolítjuk a héját és kiszedjük a magokat, megmossuk, majd kockákra vágjuk..
    • A hagymát megpucoljul és daraboljuk.
    • Az így előkészített sütőtököt és hagymát RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
    • Puhulásig főzzük, ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal, őrölt szerecsendióval.
    • Botmixerrel leturmixoljuk és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
    • A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
    • Dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és kiforraljuk..
  2. Tálalás és tipp

    • Az olajos magvakat szárazon megpirítjuk .
    • Hozzáadjuk a KNORR Szójaszószt és összeforraljuk a magokkal (a magok a mártásban levő cukor miatt összetapadhatnak).
    • Tálaláskor tesszük a forró levesbe a megpirított magokat.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
    • A leves ízesítésére használhatunk más allergénmentes KNORR Levesalapokat (zöldség, marha) is.
    • Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a sütőtökön kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt és az allergénmentesKNORR Tyúkhúsleves alapot használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü