Hozzávalók

+

Főzelék elkészítése

Húsgombóc elkészítése, tálalás.


Egy könnyű tavaszi, zsenge főzelék, egy karakteres fűszerezésű szárnyasgombóccal. Várszegi Zsolt.

...

Elkészítés

  1. Főzelék elkészítése

    • A batonra vágott sárgarépát pirítsuk meg olívaolajon, adjunk hozzá hideg vajat sózzuk és cukrozzuk.
    • Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és engedjük fel vízzel, pároljuk félpuhára.
    • Hideg vízzel keverjük ki a Kukoricakeményítőt és sűrítsük be a főzeléket, dúsítsuk tejszínnel és forraljuk ki.
  2. Húsgombóc elkészítése, tálalás.

    • A darált csirkemellet a tejbe áztatott zsemléket a tojást és a fűszerkeveréket dolgozzuk jól össze.
    • Formázzunk gombócokat és bő forró zsiradékban süssük ki.
    • Csepegtessük le és tálaljuk az elkészített főzelékkel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü