Hozzávalók

+

Halfilé elkészítése

Saláta elkészítése

Tálalás és tipp

  • lenmag** 0.13 kg
  • tökmag** 0.13 kg
  • napraforgómag** 0.13 kg

A halfogyasztás még mindíg elég alacsony országunkban. Ez a kókusszal készített rántott halfilé felkeltheti a figyelmet és ízével meggyőzheti a fogyasztókat arról, hogy a hal is "hús"! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Halfilé elkészítése

    • A szeletelt halfiléket fűszerezzük KNORR Prémium Hal pác és fűszerkeverékkel.
    • Lisztbe, tojásba majd a KNORR Kókusztejporral összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
    • A bepanírozott halszeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
    • A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 195°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
    • A joghurtot összekeverjük a sóval és a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
    • A darabolt zöldségeket összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel és az elkészített öntettel.
  3. Tálalás és tipp

    • A salátát tányérra halmozzuk és rátesszük a halszeleteket.
    • A szárazon megpirított olajos magvakkal megszórjuk az ételt.
    • A saláta elkészítéséhezhasználhatunk más idényzöldségeket is.
    • Öntetként használhatunk kész HELLMANN'S dresszingeket is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü