Hozzávalók

+

Vagdalt elkészítése

  • pulykacomb, darált** 0.4 kg
  • rizs, barna** 0.2 kg
  • víz 0.25 l
  • 3.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.11 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l

Köret elkészítése

Mártás elkészítése

  • KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül 2 kg 0.13 kg
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.1 l
  • víz 0.7 l

A vagdaltakat érdemes dúsítani valamilyen máz zöldséggel vagy cereáliával. Ebben a receptben barnarizs a hozzáadott cereália, köret a sok zöldség, ami rostdússá teszi az ételt. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Vagdalt elkészítése

    • A darált húst bekeverjük a vízzel, az előzőleg megfőzöttbarnarizzsel és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
    • Ízesítjük sóval és a kész masszából rudakat formázunk.
    • A rudakatRAMA Combi profival lefújt tepsire helyezzük és a tetejüket islefújva középmeleg sútőben megsütjük.
  2. Köret elkészítése

    • A daraboltzöldségeket tepsire helyezzük.
    • Összeforgatjuk KNORR Vajas-finomfűszeres aroma mix-el és sütőben átsütjük.
  3. Mártás elkészítése

    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot elkeverjük vízzel és RAMA Cremefine Profival és felforraljuk.
  4. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a forró zöldségek mellé tálaljuk a szeletelt vagdaltat és mellé öntjük a sajtmártást.
    • Igény szerint gombócokat is készíthetünk a húsból.
    • Másfajta mártást is készíthetünk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR krémleves alapok (brokkoli, zeller, spárga)segítségével.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü