Hozzávalók

+

Panírozás

  • tojás (extra osztályú) 2.0 darab
  • Mogyoró olaj 0.1 l

A mártás elkészítése:

  • fokhagyma* 52.6 g
  • gyömbér** 75.0 g
  • vöröshagyma 144.4 g
  • KNORR Thai Édes Chili jam 0,92 kg 90.0 g
  • sárgarépa 120.0 g
  • újhagyma** 176.5 g
  • koriander, friss* 23.5 g

Egy ropogós rák, egy egyszerű lisztkeverékbe forgatva. Izgalmas és harmonikus ízvilág egy kifejezetten könnyű fogás. Várszegi Zsolt

...

Elkészítés

  1. Panírozás

    Készítsünk lisztkeveréket a panírhoz 1 rész búzalisztből, 2 rész kukoricalisztből és 3 rész rizslisztből. Egy külön edénybe törjünk fel két tojást. Panírozzuk be a rákokat előbb a lisztkeverékbe, utána a tojásba majd újra a lisztkeverékbe. A földimogyoró olajat forrósítsuk fel és süssük aranybarnára a panírozott rákokat.
  2. A mártás elkészítése:

    Wokban forrósítsunk fel egy kevés olajat, és rövid ideig pirítsuk benne a fokhagymát, az apróra kockázott gyömbért és vöröshagymát. Pirítsuk addig, amíg az aromák elkezdenek kioldódni. Adjuk hozzá a Knorr Thai Édes Chili-t és keverjük el jól. Tegyük vissza a wokba a kisütött rákokat és a fennmaradó hozzávalókat – az apróra kockázott sárgarépát és a szeletelt újhagymát. Keverjük jól el, majd helyezzük tányérra és tálaljuk levélzöldekkel.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü