Hozzávalók

+

Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával

  • pulykamell filé* 900.0 g
  • üvegtészta** 600.0 g
  • cékla, nyers** 428.6 g
  • napraforgóolaj** 15.0 ml
  • balzsamecet** 14.0 ml
  • kristálycukor** 12.0 g
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 10.0 g
  • só, jódozott 6.0 g
  • bors, őrölt** 1.1 g

...

Elkészítés

  1. Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával

    A pulykamell filét előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk.
    A hús kockákat finoman sózzuk és borsozzuk, majd a nyársra húzzuk.
    Kenőtoll segítségével KNORR Marhahúsleves alappal kikevert olajjal bekenjük.
    A nyársakat alufóliába tekerve 200 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
    A céklát megtisztítjuk, megmossuk majd almareszelőn lereszeljük.
    Főzőedénybe tesszük a reszelt céklát és annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, ízesítjük egy csipet sóval, balzsamecettel, kevés cukorral.
    Amikor a cékla megpuhult, beletesszük az üvegtésztát és 2 perc főzés után, óvatosan megkeverjük.
    Fedőt teszünk az edényre és a tűzről levesszük.
    Kb. 10 perc párolódásra van még szüksége a céklás üvegtésztának. (A rizstészta az ízes főzőfolyadékot mind magába szívja.)
    Tálaláskor a tányérra halmozott céklás üvegtésztára helyezzük a sült pulykanyársat.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü