Hozzávalók

+

Hal elkészítése

  • Ördöghal 1000.0 g
  • Pancetta* 0.2 g

Libamáj elkészítése.

Csicsóka elkészítése.

  • csicsóka** 800.0 g
  • vaj* 150.0 g

Gyömbér emulzió.


A citrus íz kellemes kiegészítője a sós pancettának és a zöldséges tökmagolaj emulziónak.

...

Elkészítés

  1. Hal elkészítése

    A halfiléket sózzuk és bedörzsöljük a zöldcitrom lereszelt héjával.
    Betekerjük a Pancetta szeletekbe, majd hűtőbe téve kissé megdermesztjük.
    Forró serpenyőben körbesütjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük.
  2. Libamáj elkészítése.

    A libamáj szeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben, mind a két oldalukat hirtelen megkapatjuk.
    Összekeverjük a napon szárított paradicsomot és a grissini töretet, majd a májszeletek egyik oldalára halmozzuk.
    Sütőbe téve, 200 °C-on, 2 perc alatt készre sütjük.
  3. Csicsóka elkészítése.

    Egy zsírpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivajazot mini tortakarikákat.
    Ebben rétegezzük félfedésben a csicsóka szeleteket úgy, hogy minden sort sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk, majd apró
    vajdarabkákat csipegetünk rá.
    180 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Gyömbér emulzió.

    Egy turmixgépbe tesszük a lereszelt gyömbért, a sárgarépa levet, a Folyékony Citrus ízesítőtés a tökmagolajat.
    Alaposan összedolgozzuk.
  5. Rókagomba.

    A kiáztatott rókagombát sós, cukros vízben leforrázzuk.
    Lecsepegtetjük, majd még melegen, a gyömbér emulzióba pácoljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü