Hozzávalók

+

Mákos piskóta elkészítése.

  • mák* 60.0 g
  • kristálycukor** 120.0 g
  • tojás (extra osztályú) 3.0 darab

Krém elkészítése.


A sós mogyorókrém kiemeli a kókusz és a fehércsokoládé krémes ízét.

...

Elkészítés

  1. Mákos piskóta elkészítése.

    A tojásokból, darált mákkal, cukorral, csipet sóval a szokásos módon piskótát készítünk.
    Szilikon lapra 20X25 cm-esre kenjük, majd sütjük.
    A sült lapból 6 cm-es korongokat szúrunk.
    A korongokat 6 cm átmérőjű 4-5 cm magas hengerforma aljába tesszük.
  2. Krém elkészítése.

    3 dl tejből, cukorral, krémporral és a Kókusztejporralkrémet főzünk.
    Tűzről levéve belekeverjük a darabolt fehér csokoládét, majd kihűlésig kevergetjük habverővel.
    A kihűlt krémbe belekeverjük a lime reszelt héját, és levét.
    A zselatin lapokat feloldjuk a visszamaradt kókusztejben.
    A krémbe kíméletesen belekeverjük a tejszínhabot, majd a feloldott zselatint.
    A krémmel 1/3 részig megtöltjük a formákat, arra teszünk egy kávéskanálnyi sósmogyoró krémet, Majd befedjük kókuszkrémmel. Tetejét lesimítjuk, és hűtőben dermesztjük.
    Tálaláskor a formából kivágjuk, és tetszőleges gyümölcsökkel, gyümölcs öntettel, roppanós morzsával tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü