Hozzávalók

+

Csirkemell elkészítése

  • csirkemell** 1.0 kg
  • kukoricapehely, classic** 0.15 kg
  • tojás (60g/darab)** 0.1 kg
  • búzaliszt 0.07 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
  • KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék 1kg 9.0 g

Kukoricasaláta elkészítése


Ez a receptet Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős séfje készítette a 37/2014. (IV.30) EMMI rendeletnek megfelelően gyermekek (7-10 éves korcsoport) számára, kifejezetten ügyelve a recept sótartalmára.

...

Elkészítés

  1. Csirkemell elkészítése

    • A kukoricapelyhet nagyon apróra összetörjük (nyújtófával, darálóval, kutterrel, stb).
    • A szeletelt csirkemellfilét fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
    • Lisztbe, tojásba majda tört kukoricapehelybe forgatjuk.
    • Az így bepanírozott hússzeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
    • A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
  2. Kukoricasaláta elkészítése

    • A kukoricát megfőzzük hozzáadot sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben.
    • A lehűtött kukoricát összekeverjük joghurttal, GLOBUS majonézzel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
  3. Tálalás és tipp

    • A salátát lehűtjük, majd a kisült hússzeletekkel tálaljuk.
    • A bundázáshoz alacsony cukortartalmú kukoricapelyhet használjunk, mert a magas cukortartalmúak sütés közben hajlamosak megégni.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü