Hozzávalók

+

Leves elkészítése


Krémlevest is készíthetünk valamilyen betéttel. A legegyszerűbb megoldás ha a saját anygából kíszítjük el azt. Ez a leves jó példa erre. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A karfiol mennyíségének 20%-át apró rózsákra szedjük és leforrázzuk.
    • A megmaradt karfiolt darabolva vízben feltesszük főni.
    • A főzővizet ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.
    • Amikor puha a karfiol, botmixerrel turmixoljuk és besűrítjük a levest vízzel elkevert KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel.
    • Beállítjuk a megfelelő vízmennyíséget, hozzáadjuk a RAMA Cremefine Profi főzőkrémet, beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet és készre forraljuk a levest.
    • Az apró karfiolokat forró RAMA Culinesse Profin aranybarnára pirítjuk és tálaláskor szórjuk a levesbe.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
  2. Tálalás és tipp

    • A leves ízesítésére használhatjuk a KNORR Fűszerek széles választékát is.
    • Ha kevés a karfiol bátran használjunk hozzáhasonló színű zöldségeket az elkészítéshez.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü