Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • kapor, friss** 14.0 g

Valamikori, a salgótarjáni Gagarin iskolában megtartott főzések emlékeit idézi meg ez a "palócos" leves. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • Forró olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Hozzáadjuk a kockára vágott húst.
    • Többször visszapirítjuk, majd kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.
    • Amikor a hús már több mint félig megpuhult ízesítjük KNORR Gulyásleves alappal.
    • Hozzáadjuk a darabolt zöldbabot majd felengedjük a levesnek megfelelő mennyiségű vízzel.
    • Tovább főzzük majd beletesszük a kockára vágott burgonyát, a többi zöldséget és vágott kaporlevelek felét.
    • A levest addig főzzük amíg minden összetevő puha nem lesz és legvégül növényi főzőkrémmel dúsítva készre forraljuk.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
  2. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk megszórva a maradék vágott kaporral.
    • Másfajta húsokat is használhatunk az elkészítés során.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü