Hozzávalók

+

A curry elkészítése

A töltelék elkészítése


Egy kevésbé ismert thai étel, banánlevélben. Nemcsak hallal ls rákhússalkészíthetjük el, kiváló szárnyas vagy  marhahúsos elkészítésben is. Várszegi Zsolt

...

Elkészítés

  1. A curry elkészítése

    Keverjük össze a kókusztejport langyos vízzel, lassan melegítsük. Adjuk hozzá a Thai Vörös Curry Pasztát és keverjük jól el. Ízesítsük barnacukorral és halszósszal. Forraljuk ki és hűtsük le.
    Ha kihűlt ízesítsük Folyékony Citrus Ízesítővel.
  2. A banánlevelek elkészítése

    Melegítsük meg a banánleveleket egy forró serpenyőben, hogy könnyebben tudjuk majd formázni őket. Készítsünk belőlük hajókat, majd tegyük őket félre.
  3. A töltelék elkészítése

    Vágjuk fel a vörös sügér filét apró kockákra, tegyük egy keverőtálba az elkészített vörös curry-vel együtt és keverjük jól össze, hogy kissé pépes állagot érjünk el. Pihentessük hűtőben 10 percig.
    Vegyük ki a hűtőből, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a chilit, a kaffír lime leveleket és a vágott újhagymát.
    Melegítsük fel a kókusztejet és sűrítsük KNORR Maizena Kukoricakeményítővel.
    Vegyük ki a hűtőből a keveréket és töltsük meg vele a hajókat, majd hintsük meg őket kaffír lime levéllel és chilivel. Pároljuk készre.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü