Hozzávalók

+

Majonézes garnéla puff

Angol muffin

  • víz 125.0 g
  • finomliszt 120.0 g
  • kristálycukor** 20.0 g
  • élesztő, friss* 10.0 g
  • 12.0 kg
  • vaj* 40.0 g
  • tej, 2,8%** 250.0 g
  • finomliszt 410.0 g

Egy ékes példa hogy a közkedvelt muffin nem csak édesség lehet, hanem egy izgalmas snack étel is amit meccsnézés közben fogyaszthatunk.

...

Elkészítés

  1. Majonézes garnéla puff

    • A fentiek jéghideg elegyét (Garnéla,tejszín,tojás) egynemű péppé kutteroljuk.
    • Hozzáadjuk a prádhoz a majonézt és a többi összetevőt is és egyneműre keverjük. 
    • Habzsákba töltjük és a kiválasztott szilikon formákba vagy akár a muffin sütő lemez mélyedéseibe nyomjuk. 
    • Körbe follpackozzuk.
    • 85°C-os  gőztérben 20 perc alatt hőkezeljük. 
    • Egy serpenyőben felpirítva azonnal tálalhatjuk.
  2. Angol muffin

    • Készítsünk előtésztát (víz,liszt,cukor,élesztő) ha elkezd terjeszkedni (kb. 30-40 perc) folytassuk a többivel.
    • Az egészet összedagasztjuk és egy újabb órán át kelesztjük. 
    • Ezután elnyújtjuk kb. 1,5cm magasra és 10 db kerek formát szaggattunk ki belőle, amit egy forró száraz serpenyőben mindkét oldalán színre sütünk.
  3. Tálalás

    • A felezett muffinokat kevés vajjal felpirítjuk, 10 db rák puff100 g mosott bébiparajjal és 10 db bacon chipsz-el.
    • A fenti összetevőket ízlésesen egymásra helyezzük és egy tálra helyezzük őket, lehetőleg nagyobb tömegben.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü