Hozzávalók

+

Leves elkészítése.

Leves tálalása.

  • cukkini** 428.6 g
  • lazacfilé* 150.0 g
  • fejnélküli garnéla rák 30/40* 111.1 g
  • citromnád* 50.0 g
  • koriander, friss* 23.5 g

Ez a leves ékes bizonyítéka, hogy hogyan lehet színesebbé és izgalmasabbá tenni egy klasszikus tavaszi krémlevest.

...

Elkészítés

  1. Betét előkészítése.

    A karfiol rózsából 3 nagyobb darabot vékony szeletekre vágunk.
    Tálalás előtt bő forró olajban roppanósra sütjük.
  2. Leves elkészítése.

    A visszamaradt karfiolt összevágjuk, és a póréhagymával kevés olajon megfuttatjuk.
    Ráöntjük az alaplevet, tejet, sózzuk, és puhulásig főzzük.
    A puha karfiolt lével együtt turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre.
    Hozzáadjuk a currypasztát a Folyékony citrus ízesítőt és amikor forr, belekeverjük a tejszínt, víz hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét.
    Lime levével ízesítjük, majd beledolgozzuk a vajat.
    Finom szűrön átszűrjük.
  3. Leves tálalása.

    A pácolt lazacot vékonyra szeleteljük.
    A rákfarkokat kevés forró olajban megsütjük, ügyelve nehogy túlkészítsük.
    A metéltre vágott cukkínit kevés vajon átforgatjuk, levesszük, és összekeverjük a vékonyra metélt citromnáddal, chilivel, korianderrel, és zöldhagymával. Beleforgatjuk a lazac szeletkéket, és a mélytányér közepére rendezzük.
    Rátesszük a sült karfiol szeleteket és a sült rákfarkat.
    Levessel körbeöntjük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü