Hozzávalók

+

Leves elkészítése

  • csirkemáj** 0.6 kg
  • lencse** 0.2 kg
  • sárgarépa 0.19 kg
  • petrezselyemgyökér 0.19 kg
  • zeller, gumó 0.19 kg
  • napraforgóolaj** 0.05 l
  • víz 3.0 l
  • 1.0 g
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
  • KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.15 kg

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.01 kg

A magyaros levesek mindig népszerűek. A lencse és a máj kombinációja különleges ízvilágot biztosít. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A lencsét lehetőség szerint előző nap beáztatjuk.
    • A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk.
    • A megtisztított és darabolt zöldségeket lepirítjuk forró napraforgó olajon.
    • Hozzáadjuk a kockázott májat, felengedjük vízzel és elkezdjük főzni a levest.
    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük kevés vízzel és az enyhén forrásban levő leveshez adjuk.
    • Felöntjük a megfelelő mennyíségűre ésízesítjük sóval.
    • Legvégül hozzáadjuk a RAMA Cremefine profi főzőkrémet éskészre forraljuk a levest.
  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
    • A csirkemájat leforrázhatjuk külön és aztán felkockázva főzzük a levesbe.
    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal készíthetünk más magyaros jellegű leveseket, ragukat, pörkölteket is.
    • A menü függvényében a leves elkészíthető egyéb más húsfajtákból is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü