Hozzávalók

+

Tokány elkészítése

  • pulykacomb** 0.1 kg
  • csicseriborsó** 0.2 kg
  • vöröshagyma 0.15 kg
  • napraforgóolaj** 0.06 l
  • víz 0.9 l
  • 8.0 g
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
  • KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül 2 kg 0.18 kg

Köret elkészítése

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.02 kg

A z egyre népszerűbb csicsriborsó felhasználása egyre gyakoribb. Ebben az ételben egy új variációt ismerhetünk meg.A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Tokány elkészítése

    • A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd vízben megfőzzük.
    • Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Rátesszük a darabolt pulykacombot.
    • Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
    • Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük amíg a hús majdnem puha lesz.
    • Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot kikeverjük vízzel és ráöntjük a húsra.
    • Az így felöntött húst készre pároljuk az előzőleg megfőzött csicseriborsóval együtt.
    • Legvégül hozzáforraljuk a növényi főzőkrémet, beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget és ízesítjük a maradék sóval.
  2. Köret elkészítése

    • A bulgurt és a vadrizst külön-külön megfőzzük hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesített vízben.
    • A kifőtt gabonákat összekeverjük vágott petrzselyemzölddel és ízesítjük KNORR Őrölt köménnyel
  3. Tálalás és tipp

    • A tokányt forrón tálaljuk a körettel együtt, majd az egész ételt megszórjuk friss vágott petrezselyemzölddel.
    • Használhatunk előrefőzött csicseriborsót is, lehetőleg só nélkülit.
    • A vadrizs főzési ideje viszonyleg hosszú, ezért főzzük külön.
    • A körethez használt petrezyelyemzöldet le is piríthatjuk kissé és úgy keverjük a bulgurhoz.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü