Hozzávalók

+

Előkészítés.

  • szeletelt mandula* 30.0 g
  • kacsamáj* 631.6 g
  • borókabogyó* 10.0 g
  • 30.0 g

Elkészítés, tálalás

  • eper* 555.6 g
  • Carte d'Or Professional Eperleves alap 1,82 kg 450.0 g
  • tej 1,5 %** 2.0 l
  • főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.3 l

Egy igazán érdekes kombináció, édes hideg leves egy belsőságből készült betéttel.

...

Elkészítés

  1. Előkészítés.

    A mandulát szárazon megpirítjuk.
    A kacsamájat megtisztítjuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, amibe borókabogyót, sót teszünk.
    Vákuumozzuk, 58 °C-on 2 órán át hőkezeljük, pépesítjük és a pirított mandula felével összekeverjük.
    Formába töltjük, hűtőben dermesztjük.
  2. Elkészítés, tálalás

    Az eperkrémleves alapot kikeverjük 1 L vízzel, 1 L tejjel, és a tejszínnel.
    Virágmézzel felforraljuk az epret, pürésítjük és az eperkrémleves alaphoz adjuk.
    A már kész levest balzsamecettel ízesítjük, majd hűtőbe helyezzük tálalásig.
    Kacsamáj bonbonok tetejére öntve hidegen tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü