Hozzávalók

+

Pörköltalap elkészítése

  • vöröshagyma 300.0 g
  • fokhagyma* 20.0 g
  • paprika** 50.0 g
  • paradicsom** 50.0 g
  • csontozott marhalapocka* 600.0 g
  • köménymag** 10.0 g

Gyulyás készre főzése.


A tradicionális gulyás nélkülözhetetlen betéte a szaggatott vagy csurgatott galuska.

...

Elkészítés

  1. Pörköltalap elkészítése

    • A finomra vágott vöröshagymát elkezdjük lassan pirítani mangalica zsíron.
    • Hozzáadjuk a fokhagymát a kocka paprikát, paradicsomot és lassan együtt pirítgatjuk, felöntjük vízzel és szakaszosan zsírjára pirítjuk. 
    • Hozzáadjuk a kockára vágott marhát, sózzuk köménymaggal megszórjuk és pörzsanyagot képezünk a húson, majd felengedve pároljuk tovább.


  2. Gyulyás készre főzése.

    • A félig elkészült alaphoz hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget, majd a legvégén a kocka burgonyát.
    • Felengedjük a megfelelő mennyiségű folyadékkel utánsózzuk ha szükséges.
    • Ízkialakításhoz adjuk hozzá a KNORR Gulyásleves-alapot.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü